Valami
MataBeads Logo

Ásványlexikon

Achát:

Csillagjegyek: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Lelki és szellemi gyógyhatás: Egyensúlyteremtő harmonizáló kő, segíti önmagunk elfogadását, lelkileg erősít, védelmet és biztonságot ad.

Stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat.

Test: Jó hatással van a szemre, bőrre, nyirokrendszerre, méhre, gyomorra, az emésztésre és a belekre. A terhesség védőköve, hányinger ellen hat.

 

Akvamarin:

Sajátosságai:  E kő hatása szintén generációk óta ismert. Lehetőleg hematittal töltsük fel.

Csillagjegyek: Halak, Nyilas, Szűz, Mérleg, Vízöntő, Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Lelki és szellemi gyógyhatás: Lágy, megnyugtató rezgései csillapítják az agressziót. Rendszeres használatával akár a szívroham is megelőzhető. Enyhíti a depressziót és a szélsőséges hangulatingadozásokat. Javítja az agytevékenységet, ezért a sok stressznek kitett emberek számára igen hasznos. Feledékenység ellen kiváló.

Test: Szabályozza és javítja a test mirigyeinek működését. Sikersen alkalmazható pajzsmirigyproblémák(daganat, gyulladás), mirigydaganatok és gyulladások kezelésére. Erősíti az immunrendszert. MIndezeken kívül segítségével regenerálható a fáradt és megerőltetett szem is. Mivel az allergia és a szénanátha gyakran jár könnyezéssel, ezért ezen a téren is jó hasznát vehetjük. Alkalmazható megfázáskor és az olyan légúti megbetegedések esetében is, mint az asztma és a bronchitis.

Csakrái:  Torokcsakra

 

Amazonit:

Csillagjegyek: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak

Lelki és szellemi gyógyhatás: Lelki téren kiegyensúlyzó hatása van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító hajlamok és depresszió esetén is feljegyezték harmonizáló hatását.

Test: Anyagcserezavarokra hat, lazít és görcsoldó hatású ezért szüléseknél is alkalmazzák. Menstruációs görcsökre is jó hatással van. Réztartalma révén erősíti az agyat.

Csakrái: Szívcsakra, Torokcsakra

 

Ametiszt:

Sajátosságai:  Az ametisztet soha ne tegyük a tűző napra, mert kifakul és elveszti ibolyaszínét. 

Csillagjegyek: Kos, Nyilas, Skorpió, Halak, Szűz, Vízöntő

Lelki és szellemi gyógyhatás: Nyugtató, stresszoldó hatású és kitűnő alvászavarok ellen. Serkenti az elmét, növeli a motivációt. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. 

Test: Zúzódások, bőrproblémák, egyes idegi, gyomor és bélpanaszok esetén is alkalmazzák.   Enyhíti a fejfájást, elősegíti a duzzanatok, sebek gyógyulását. Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását. Segíti a látást, sőt a színvakság gyógyítására is használják. Serkenti az immunrendszert. Erősíti a légutakat, és segít tüdő betegségeinek leküzdésében. Hat az idegekre és az ízületekre, elősegíti kötőszöveti húzódások gyógyulását. 

Csakrái: gyökércsakra, koronacsakra, napfonatcsakra

 

 

Fluorit:

Sajátosságai:  A fluorit általában egyszínű. Van egy speciális, sokak számára ismert változata : a szivárványfluorit. Ez a szivárvány minden színében játszik, már ránézni is kellemes a szemnek.

Csillagjegyek: Vízöntő, Halak

Lelki és szellemi gyógyhatás: Véd a negatív energiák ellen. Agyműködésünket, gondolkodásunkat, tanulási képességeinket támogatja, növeli a figyelem–összpontosítást. 

Test:  Amint a neve is sejteti, ez  kő nagyrészt fluoritból áll, tehát nagy hatással van a csontokra: ezen a területen sok betegség kezelésére használják, pl ízületi gyulladás, csontritkulás, csonttörések esetében.  A fogakat is ellenállóbbakká teszi. A fluoritot a légzési nehézségek enyhítésére is használják, mert segíti nyálkahártya a légutak és a tüdő regenerálódását. Allergia ellen is hatásos. 

Csakrái:  Torokcsakra, Homlokcsakra, Koronacsakra

 

Füstkvarc:

Csillagjegyek: Bak

Lelki és szellemi gyógyhatás: A füstkvarc fokozza az élniakarásunkat és terhelhetőségünket, állhatatosságunkat és kitartásunkat akkor is, ha kimerültek vagyunk. Ugyanakkor segíti a kikapcsolódást is. Fokozza a koncentrációt.

Test: Erősíti a kötőszöveteket, segíti a lerakódások feloldódását, használható ízületi bántalmak esetében is. Erősíti az idegeket és az izmokat, hatásos lágyéki fájdalmak és görcsök esetén. Serkenti a hormontermelést.

 

Hegyikristály:

Csillagjegyek: összes csillagjegy

Sajátosságai:  A hegyikristály minden gyógykövek "leggyógyítóbbika", fokozza az öszes többi kő hatását. A legismertebb gyógyító kövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Amikor még nem kristályosodott ki, tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formában "tejkvarcnak" nevezik. Eredeti állapotában a hegyikristály minden esetben felismerhető, megmunkálás után azonban már könnyen összetéveszthető más átlátszó kövekkel. 

Lelki és szellemi gyógyhatás: Lelki és szellemi kimerültség ellen, nyugtató hatású. Levezeti a negatív energiákat. Az aura tisztítása, erősítése és védelme; a kifejezőerő növelése; az álomtevékenység javítása; a belső képek erősítése; lelki sebek gyógyítása; a káros környezeti hatások csökkentése; a negatív energiáktól való védelem.

Test: A szem fáradságára, zöld-és szürkehályogra, pattanások, vérzések, égési sérülések, ekcéma, bőrkiütések ellen. Ízületi gyulladás, porckorong panaszok, lumbágó, a gerincoszlop erősítése. A véredények tágítására, szabályozza az emésztést. Növeli az ellenállóképességet, fejfájásra, lázra, fáradtságra, hasmenésre stb.  Jótékonyan hat az összes csakrára és szervre, szinte lehetetlen felsorolni az összes pozitív hatását, mindenhová kell ebből varázslatosan szép kristályból a „házi patikába”.

Csakrái: összes csakra

 

Hematit:

Csillagjegyek: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő

Sajátosságai: A hematit is széles körben ismert és elterjedt kő. Segítségével sok más követ feltölthetünk. 

Lelki és szellemi gyógyhatás: Akaraterőt, céltudatosságot ad. Megélénkíti életünket.  Erősíti az emlékezetet és az eredeti gondolatokat. A figyelmet az alapvető túlélési szükségletre irányítja, és segít megoldani mindenféle problémát. Támogatást jelent a matematika és a technika tárgyak tanulásához.

Test: Másik neve vérkő elősegíti a vasfelvételt, vérszegénység ellen is szokták alkalmazni. Segíthet sebek gyógyulásánál és a szervezet regenerálásánál. A hematit alkalmazható érelmeszesedés, lábdagadás, lábikragörcs, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémák esetében. Használatával a vérömlenyek és a véralvadékok sokkal gyorsabban elmúlnak. Aranyér ellen is alkalmazhatjuk. Elősegíti a sebek gyógyulását és a méregtelenítést. Rendszertelen menstruáción is javít. A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas. 

Csakrái: gyökércsakra

 

Holdkő:

Sajátosságai:  A holdkőnek lágy, harmonikus rezgése van. Ezért ne tegyük a napra, hanem a Hold fényével töltsük fel.

Csillagjegyek:  Rák, Bak, Halak 

Lelki és szellemi gyógyhatás: Lelket harmonizáló kő.  A holdkő nyugtató hatású, legyen szó irracionálos félelmekről, tébolyról, skizofréniáról vagy téveszmékről. Sokan panaszkodnak újhold vagy telihold idején alvás, esetleg vizelési zavarokról vagy izgatottságról: nem árt ilyenkor egy holdkövet helyezni a párnánk alá.. Az éjszaka a tudattalan ideje: a holdkő segít, hogy felismerjük tudattalanunk üzeneteit - emlékeztet álmainkra, megmutatja érzelmi konfliktusainkat. Nemcsak belső fejlődésünket segíti, hanem erősíti intuícióinkat is: segítségével felélednek és szilárdabbá válnak médiális képességeink. Segítségével akár a tisztánlátásig is eljuthatunk.

Test:  A holdkő serkenti a tobozmirigy működését. Harmonizálja a testet is. A hormonháztartással közvetve vagy közvetlenül összefügő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével: kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák. Hatással van a csontozatra is, megelőzhető vele például a csontritkulás. Hormonális hajhullás ellen is alkalmazhatjuk. Egyenletesebbé teszi és javítja a nyirokkeringést, ezért a nyirokutak elzáródása, vizenyő vagy végtagdagadás esetében is segíthet. 

Csakrái: szakrális csakra, torokcsakra 

 

 

Howlit:

Csillagjegyek: Ikrek

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Erősíti az akaratot és a kitartást. Lelkileg hozzásegít céljaink elérésében, blokádjaink feloldásában, a terhek letétételében. fejleszti a diplomáciai készséget.

Test:  A howlit súlyproblémákkal küzdö emberek köve: segíti a fogyást és a salaktalanítást. Emellett csökkenti a folyadékraktározást is. Enyhíti a bélzavarokat, a gyomorémelygést és a hányingert. 

Csakrái: Napfonatcsakra, Szakrális csakra

 

 

Jáde:

Csillagjegyek:  Mérleg, Halak, Rák, Bika

Lelki és szellemi gyógyhatás: Segít lelki egyensúlyunk helyreállításában, ezzel belső békénk elérésében. Ebben az egyensúlyban nincs ránk hatással sem a negatív, sem a pozitív kritika. Erősíti az idegeket, feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású: a feszültség és az oldottság közötti kiegyensúlyozottság érzését kelti.

Test: Gyógyítja a női ivarszerveket , segíti a termékenységet.  Jó hatása van a veseműködésre, a sav-bázis egyensúlyra, és vízháztartásunkra. Emellett segít a méreganyagok kiválasztásában. Ezért remekül használható elhízás ellen. 

Csakrái: Szakrális csakra, Napfonat csakra,  Szívcsakra

 

 

Jáspis: 


Csillagjegyek: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

Lelki és szellemi gyógyhatás: Sokfajta jáspis található (vörös, zöld, sárga, breccsa, térkép,turritella stb..). Fokozzák a kitartást, elősegítik a kiegyensúlyozottságot, megnyugtatnak, segítenek belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot. Segítenek a hallucinációk esetében, növelik a lelki erőt, belső nyugalmat adnak.

Test: A jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést, alkalmazható hasi gyulladás, felfúvódás esetében. Erősítik a hólyagot, segítenek a vesebetegségek, vesekövek, bélfekélyek esetében. Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert. A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára. Csökkentik a vérzéseket,segítenek a menstruációs panaszoknál, és a klimax idején, a terhességi problémáknál, a terhességi hányingernél, megkönnyítik a szülésterősítik az ellenálló erőt. Immunrendszer erősítő, gyulladás gátló, emésztés és egyéb gyomorpanaszok esetén is segíthet.

Csakrái: Színváltozatának megfelelően minden csakra

 

Kalcit:

Jellegzetességei:

A kalcit hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában csak egyszerűen leteszünk egy kalcitot, megtisztítja a környezetet a negatív energiától, a saját energiaszintűnket pedig megemeli. A testen belül pedig felszabadítja a megrekedt energiát. A többféle színű kalcit használata tisztítja a fizikai és a finomtesteket.

A kalcit aktív kristály: felgyorsítja a fejlődést és a növekedést. Ez a spirituális kő a magasabb rendű tudathoz kapcsolódik, így megnyitja az utat hozzá, felerősíti a médiumi képességeket, az üzenetközvetítést és a testen kívüli élmények megtapasztalását. Előmozdítja a spirituális fejlődést, lehetővé teszi, hogy a lélek emlékezzen az átélt élményekre, miután visszatér a testbe.

Csillagjegyek: Ikrek, bak

Lelki és szellemi gyógyhatás: 

A Kalcit összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza ezzel az érzelmi intelligenciát. Pozitív a hatása, különösen akkor, amikor valaki elvesztette a reményt és az ambíciót. Szembe száll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten. Megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanít, ösztönzi az előrelátást, és serkenti a memóriát. Segít megkülönböztetni és megőrizni a fontos információkat. A kalcit azt a képességet adományozza, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Hasznos kő a tanuláshoz is. A kalcit csillapítja az érzelmi stresszt, azt derűvel helyettesíti. Stabilizáló kő: fokozza az önbizalmat.

Test:

A kalcit tisztítja a kiválasztó szerveket. Elősegíti a kalciumbeépülését a csontokba, a mészlerakódást viszont feloldja; erősíti a csontvázat és az ízületeket. Csillapítja a beleket és a bőrbetegségeket. Serkenti a véralvadást és a szövetek gyógyulását. Megerősíti az immunrendszert, és kisgyermekeknél támogatja a növekedést. A kalcit tisztítja és újra energiával tölti fel a csakrákat.

 

Kalcitok típusai színek alapján:
 

Fekete kalcit: adat hordozó kő regresszióhoz és az emlékek felidézéséhez. Trauma vagy stressz után a lelket visszatéríti a testbe, enyhíti a depressziiót, de hasznos társ lelki bánazban.

Kék kalcit: a felépülés és a relaxáció gyengéd köve. Csökkenti a vérnyomást, és minden szinten oldja a fájdalmat. Szelíden csillapítja az idegeket, ugyanakkor oldja a szorongást. Felszabadítja a negatív érzéseket. A torokcsakrán használva segíti az egyértelmű kommunikációt, különösen ott, ahol eltérőek a vélemények. A kék kalcit elnyeli az energiát; megszűri, majd visszajuttatja, hogy váljék a küldő javára.

Színtelen kalcit: mindent gyógyít, hatékony méregtelenítő. Fizikai szinten fertőzésgátlóként viselkedik, míg nagyon finom szinteken tisztítja és összehangolja a csakrákat fent és lent. A szivárványos, színtelen kalcit lényeges változást idéz elő: az új kezdetek köve. Biztosítja a lélek mélyreható gyógyulását, a finomtestek revtalizációját; megnyitja és tisztítja a külső és a belső látást.

Arany kalcit:kitűnő meditációhoz és a magasabb rendű szellemi síkokkal való kapcsolatfelvételhez. Szellemi éberségre nevel, mivel a magasabb rendű szellemi energiákat földeli a fizikai világba. Tegyük a napfonat-vagy a koronacsakrára.

Zöld kalcit: szellemi gyógyító, oldja a merev meggyőződéseket, a régi programokat, és újra egyensúlyt teremtm a gondolkodásmódban. Segíti elengedni mindazt, ami bár ismerős és kényelmes, de tovább már nem szolgálja az érdekeinket; támogatja a kommunikációt. Az immunrendszer hatékony serkentője. Elnyeli a negativitást, és megszabadítja a testet a bakteriális fertőzésektől. Enyhíti az ízületi gyulladásokat, valamint a szalagok és az izmok összehúzódását, de hasznos a törött csontok összeillesztésekor is. Zöld sugarai csillapítják a lázat, az égési sérüléseket és a gyulladást, nyugtatják a mellékveséket. A zöld kalcitot rendszeresen tegyük a testünkre, hogy elnyelje a rendellenességeket! Viszont minden használat után alaposan meg kell tisztítani.

Izlandi pát: (optikai kalcit). Kitágítja a képzeletet, és gyógyítja a szemet. Segít felismerni a szavak mögött a kétértelműséget. Csökkenti a migrénes fejféjást okozó feszültséget. 

Narancs kalcit: nagymértékben energizáló és tisztító kő, különösen az alsóbb csakrák esetén. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, megszünteti a félelmet, legyűri a depressziót. Gyógyítja a nemzőszerveket, az epehólyagot és a béllel kapcsolatos betegségeket.

Rózsaszín kalcit: (mangano kalcit) A megbocsájtás köve; elűzi a félelmet és a dühöt, amely a szívet a múlt csapdájában tartja fogva, s feltétel nélküli szeretetet hoz. Segíti az önértékrlést és az elfogadást; gyógyítja az idegrendszer betegségeit: csillapítja a feszültséget és az aggódást. Megelőzi a rémálmokat. A rózsaszín kalcit szeretetteljes energiája gyengéden oldja az ellenállást. Hasznos mindenkinek, aki bármilyen trauma vagy bánat miatt szenved.

Vörös kalcit: Növeli az energiát, derűssé teszi az érzelmeket, támogatja az akaraterőt, és megnyitja a szívcsakrát. Csillapítja a félelmet, és fényt derít arra, hogy miből ered.  Fizikai szinten gyógyítja a csípő és az alsó végtag problémáit, lazítja az ízületeket; és nagyon eltünteti a blokkokat, amelyek megakadályozzák, hogy előre tudjunk lépni az életben.

Rombusz kalcit: szellemi nyugalmat teremt. Hatékonyan gyógyítja a múltat.

Sárga vagy arany kalcit: kiselejtez mindent, amire már nincs szükségünk; és ösztönzi az akaratot.Támogatja a meditációt, kiteljesíti relaxációt, és mély spirituális állapotot idéz elő. Serkenti a magasabb rendű tudatot. Használjuk napfonat-és torokcsakrára. Az arany kalcitnak rendkívül kiterjedő az energiája.

 

Karneol:

Csillagjegyek: Kos, Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Vízöntő

Lelki és szellemi gyógyhatás:   A karneolok fokozzák a kitartásunkat és állhatatosságunkat, segítik tetterőnket. Lelki kimerültség esetén új energiát adnak, és erősítik belső indíttatásainkat.

Test:  A karneolok a vérre hatnak, javítják a vérképet, oldják a vérrögöket(trombózis) és a véraláfutásokat, segítenek elállítani a vérzéseket, gyorsítják a sebek gyógyulását, hatásosak vérmérgezés(szepszis) esetén. A gyomor- és bélflóra szabályozása, bélgörcsök, vastagbélgyulladás (colitis), minden gyomor- és bélbetegség. Használhatjuk anyagcsereproblémák esetében is.  Javítják a szervezet ásványi és tápanyag-felvételét. Alkalmazhatjuk reumatizmus ellen is.  A karneolok segítenek a vese- és hólyagkövek feloldásában, a "női betegségeknél", mint a petefészek-problémák, a petefészekgyulladás, petefészekdaganatok, fájdalmas havi vérzés, az altesti fájdalmak, miómák, ciszták. Csökkenti a koleszterinszintet is.A láz is csökkenthető a segítségével. Htással van a lépre, májra, a gyomorra, és a nyirokra. Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és viszér esetében. 

Csakrái: Gyökércsakra, Szakrális csakra

 

Kék Kvarc: 

Lelki és szellemi gyógyhatás: A belső nyugalom és higgadtság érzését közvetítve növeli a stressztűrő képességet.  

Test: Hűsítő rezgése csökkenti a lázat, de pozitív hatással van minden fájdalmas és gyulladásos folyamatra is. Emellett erősíti az immunrendszert. Harmonizálja a légcsöveket, a hörgőket és a tüdő működését. Ugyanígy alkalmazható krónikus feszültségeknél is. 

Csakrái: Szakrális csakra, Szívcsakra, Torokcsakra

 

 

Korall:

Csillagjegyek:  Halak

Lelki és szellemi gyógyhatás: Szenilitás és időskori gyengeség esetén is alkalmazzák.

Test:  A korall a vérképre van hatással, vérszegénység esetén is. Hatására szervezetünk könnyebben termeli az ellenállóképességhez nélkülözhetetlen fehérvérsejteket. Stabilizálja a vérnyomást, fertőzések és köhögés ellen is használják. Szabályozza a nyirokkeringést, és segít a nyirokmirigyek betegsége esetén. Enyhíti a vérzési zavarokat, erősíti a hörgőket, csökkenti a légszomjat és a köhögést. Segít a salaktalanításban, súlyproblémákban. Fokozza a termékenységet, enyhíti a klimax problémáit. 

Csakrái:  Gyökércsakra, Szakrális csakra, Szívcsakra

 

Krizokolla:

Csillagjegyek:Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő 

Lelki és szellemi gyógyhatás: Lelkileg kiegyensúlyozottá tesz, megnyugtat, ellazít. Hatására a tudatalatti rávilágít a tudattalan dolgokra és érettebbé válik a személyiség.

Test: A görcsös fájdalmas menstruáció ideje alatt jó szolgálatot tesz. Pajzsmirigyproblémák, torok- és mandula gyulladás esetén is segít. Ízületi gyulladás, reuma, meszesedés emésztési panaszok esetén. Erősíti a hajat. Hűsítő hatása van. 

Csakrái: Szívcsakra, torokcsakra

 

Labradorit:

Csillagjegyek:  Bak, Halak

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Segítségével feloldhatjuk érzelmi blokádjainkat, rezgései stabilizálják auránkat.

Test:  A labradorit csökkenti a vérnyomást, egyenletessé teszi a vérkeringést és a szívritmust. Kimerült állapotunkban új energiával tölt fel. Erősíti a májat és a vesét, szabályozza a szervezet sav-bázis-háztartását. Reuma és köszvény kezelésére kiválóan alkalmas. Enyhíti a fázósságot és regenerálólag hat a légutakra. Aktiválja az öngyógyító erőinket.

Csakrái:  Torokcsakra, Szívcsakra 

 

Lazurit:

Csillagjegyek:  Ikrek, Nyilas

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Elvezet lelkünk mélységeibe, és segít a megfontolásban. A lazurit időt és bátorságot ad arra, hogy szembenézzünk életünkkel, s felfedezzük annak többnyire rejtett értelmét.

Test:  Hatással van a hormonháztartásra, erősíti és megnyugtatja az idegeket.

Csakra:  Homlokcsakra

 

Lávakő:

Csillagjegyek: Bak, Skorpió

Lelki és szellemi gyógyhatás: fokozza az önbecsülést,nyugtató hatású. 

Test: méregtelenítő, sejt-vízutánpótlás, erősíti az izmokat, kötőszövet regenerálódás.

 

Lepidolit:

Csillagjegyek: Mérleg

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Segít a problémák elhárításában, így hatásos a félelmekkel és a haraggal szemben. Javítja az önfegyelmünket, és aktiválja döntőképességünket, így céljainkat könnyebben elérjük segítségével.

Test:  Hasznos a bőrbetegségek ellen, javítja és erősíti  a kötőszövetet. Hat a hormonrendszerre. Alvási zavarok esetén tegyünk a párnánk alá lepidolitot. 

Csakrái: Koronacsakra

 

Mohaachát:

 

Csillagjegyek:  Ikrek, Rák

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Megszűnteti a félelmeket, reményt és bátorságot ad. Segíti az új élettervek kialakítását, javítja a kreativitást.

Test:  A mohaachát a légutakra és a homloküregre hat. Segíti a kiválasztást. Erősíti a hasnyálmirigyet, bélproblémák esetén kivválóan használható. Véd a fertőzésektől, duzzanatcsökkentő hatása a nyirokmirigyekre is kiterjed. Gyulladáscsökkentő. Terhesség idején hányinger és émelygés ellen, lázcsillapító hatású. Fizikai kimerültség esetén erőt ad.  

Csakrái:  Szívcsakra,  Gyökércsakra

 

Napkő:

 

Csillagjegyek: Mérleg, Oroszlán

Lelki és szellemi gyógyhatás: Erősíti a vegetatív idegrendszert, elmulasztja a félelmeket, depressziót, optimizmussal tölt fel. Megszünteti a negatív érzelmeket, az aggodalmat, visszaadja saját kilétünk érzetét.

Test:    A szív erősítésére, a szívritmus egyenletessé tételére éppúgy használhatjuk, mint minden egyéb szívproblémánál. Meleg, lágy kisugárzása  fáradtság esetén új energiával tölt el. Enyhíti a vesepanaszokat és a köszvényt, illetve a kötőszövet problémáit. 

Csakrái: szakrális csakra

 

Obszidián:

Csillagjegyek:  Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő

Lelki és szellemi gyógyhatás:   Félelmek és depresszió ellen is hatásosak, segítenek a sokk és traumák feloldásában, lelki fájdalom ellen. 

Test:   Az obszidiánok antibakteriális hatásuknak köszönhetően gyorsítják a sebek gyógyulását, és hatásosak a gyulladásokkal szemben. Fokozzák a vérellátást és erősítik a beleket. Élénkítik az emésztést. Egyensúlyzavarok, frontézékenység és utazási betegségek ellen. 

Alkalmazzák sebek gyógyulásánál, a szervezet vérellátásának javításánál i, gyulladáscsökkentő hatása van. Felmelegíti a végtagokat.

Csakrái:  Gyökércsakra

 

Ónix:

Csillagjegyek:  Nyilas, Bak, Vízöntő

Lelki és szellemi gyógyhatás: Az ónix véd a negatív befolyásoktól és energiáktól, csökkenti a befolyásolhatóságunkat, megszünteti a negatív érzelmeket.  Bánat és melankólia esetén is hatásos lehet. Fokozza koncentrációnkat és öntudatunkat. 

Test: Használható látási gyengeség, szemkönnyezés esetén is. Erősíti az immunrendszert, a fertőzésektől is véd. Jó hatása van a daganatos problémák esetén.Fokozza a koncentrációt, az öntudatot. Az agyi tevékenységekre is jó hatással van, pl. epilepszia, apatikus állapotok, Alzheimer-kór. A koncentrációt és az analitikus gondolkodást javítja. Fülproblémák esetén is hasznosítható - nagyothallás, fülzúgás, halláscsökkenés esetén.

Csakrái: Gyökércsakra

 

Opalit:

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Stabilizálja az aurát. Nyugtat, és enyhíti az alvászavarokat. Segít elhatárolódnunk másoktól, visszalendít saját magunkhoz, és megmutatja életutunk értelmét és célját. 

Test:  Serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait, és javítja az oxigénfelvételt. Ezzel segítséget jelent minden minden dohányzásból eredő megbetegedés esetén, például fulladásnál, köhögésnél, a tagok oxigénhiányos keringési zavarainál.  A hasnyálmirigy megbetegedéseinek esetében is jó szolgálatot tesz. 

Csakra: Minden csakra

 

Regalit:

Csillagjegyek: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

Lelki és szellemi gyógyhatás:

A regalit az akaraterő, energia köve. Bátorrá, dinamikussá tesz. Élénkíti az elmét.

Test:

A testet átmelegíti, serkenti a keringést, csökkenti a lázat. Az ellenállóképességet fokozza, javítja a vérkeringést.

 

 

Rodonit :  

Csillagjegyek: Bika

Lelki és szellemi gyógyhatás:  Enyhén aktiváló energiája a testet és a lelket egyaránt harmonizálja.Megszünteti a félelmet, bátorságot ad.Segítségével a lelki sebek éppoly hamar begyógyulnak, mint a testiek.

Test:   A rodonitot autoimmun betegségek, genetikus betegségek, pajzsmirigy zavarok, hegesedési zavarok, asztma, ekcéma, gyomorfekély, de sclerosis multiplex vagy Parkinson – kór esetében is használhatjuk.
Hatásos a csontritkulással szemben is.
Hatására felgyorsul a sejtképződés, elmúlnak a vérzések, meggyógyulnak a sebek. Harmonizálja a szívcsakrát, ezért keringési és szívproblémák esetében is hatásos.
A rodonit erősíti a csontokat,feszültségek esetében is használható.
Segíti a szervezet méregtelenítését.

Csakra:  Szívcsakra

 

Rózsakvarc:

Csillagjegyek:  Bika, Rák, Mérleg

Lelki és szellemi gyógyhatás:  A lelki terhek és az agresszió megszüntetése, rémálmok esetében, félelmi állapotban, segít a harag feldolgozásában. Nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot, érzelmi ridegség ellen, izgatottságnál, eröszakos hajlamok ellen, visszaadja a lelki egyensúlyt, növeli a bátorságot, fokozza a szeretetet, szerelmi bánat ellen, negatív energiák ellen, erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, álmatlanság ellen, segíti az alkotó gondolatokat, elbizakodottság ellen.

A rózsakvarc a szív csakra, a szeretet és a szerelem köve.

Test:  Vérszegénység ellen, szívtáji fájdalom, segít az asztma esetében, mozgási és egyensúlyi zavaroknál, vérömlenyek, kék foltok, vérbetegségek, leukémia esetében is. Petefészekgyulladásnál, petevezetékgyulladásnál, vastagbélbetegségeknél, a termékenység fokozására, javítja a szövetek vérellátását, erősíti a szívet, megelőzi a szívbajokat. Menstruációs zavarok ellen, migrénnél, sclerosis multiplex esetében, 

Csakrái:  Szívcsakra

 

Rutilkvarc:

 

Csillagjegyek:  Bika, Ikrek

Lelki és szellemi gyógyhatás:  A rutilkvarc segít felismernünk és megszüntetnünk elfojtott félelmeinket. Hatásos depresszió ellen. Hat depresszió ellen, új reménnyel tölt el. Segít látnoki képességeink felfedezésében.

Test:   A rutilkvarc erősíti a légzőszerveket, segít asztmánál, krónikus bronchitisznél és köhögésnél, szénanátha ellen és tudőgyulladásnál is hatásos. Középfülgyulladás, bélgyulladás, bélgörcs, felfúvódás, gyomorégés, gyomorgörcs  ellen. Váll és nyakízület feszülésénél is hatékony. 

Csakrái:  Napfonatcsakra

 

Szodalit:

Csillagjegyek: Kos, oroszlán, szűz, nyilas, bak, halak

Lelki és szellemi gyógyhatás: A hősök köve, mert bátorságot ad. Hozzásegít az érzelmi egyensúly eléréséhez, önbizalmat ad. Megszűntetei a bűntudatot, segít felvállalni a cselekedeteinket, szabadabbnak érezhetjük magunkat tőle. Az alkotó embereket inspirálja. Nyugtató hatása van, rendezi a gondolatokat. Az idegek kövének is nevezik.

Test: Használhatjuk a látás javítására, szemgyulladás kezelésére és retinaproblémákra. Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák kezelésében. Kezelhetünk vele mindenféle mirigybetegséget, beleértve a pajzsmirigy, hasnyálmirigy és nyirokrendszer problémáit is. Pozitív hatással van a nyaktájékra is, használhatjuk a torok betegségeire. Erősíti az immunrendszert. 

Csakrái: Homlokcsakra

 

 

Tejkvarc:

Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlászatlan. Ebbena formában tejkvarcnak nevezik. Hatása hasonló, mint a hegyikristáyé, de gyógyító ereje később érződik.

 

Csillagjegyek: összes csillagjegy

Lelki és szellemi gyógyhatás: Rendkívül széleskörű hatása van, univerzális kő. Aura tisztító, energia adó, fókuszáló, tároló programozható stb. Jó a negatív energiák ellen a krónikus fáradtságra.  Segíti a telepátiát és a tisztánlátást.

Test:  fejfájásra, lázra, fáradtságra, hasmenésre stb.  Jótékonyan hat az összes csakrára és szervre, szinte lehetetlen felsorolni az összes pozitív hatását, mindenhová kell ebből varázslatosan szép kristályból a „házi patikába”.

Csakrái: összes csakra

 

 

Tigrisszem:

Csillagjegyek:  Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas

Lelki és szellemi gyógyhatás:  A tigrisszem aktiválja a döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a problémák megoldásában. Segít az önértékelési zavarokban.

Test:  A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt. Hatással vanaz ízületekre és a csontozatra is, csonttörésnél ajánlott. Ideggyulladás, idegesség, epilepszia, skizofrénia, paranoia, üldözésimáni ellen is kiváló. 

Csakrái:  Napfonatcsakra

 

Turmalin:

Csillagjegyek: Mérleg, Skorpió, Bak

Lelki és szellemi gyógyhatás:   A turmalinok a félelemmel szemben fejtik ki hatásukat. Fokozzák az emlékezőtehetséget.  

Test:   A turmalinok enyhítik a légzési panaszokat, segítenek a mozgás- és egyensúlyzavarok esetében, tisztítják a vért, erősítik a törékeny körmöt, sömör ellen, serkentik az immunrendszert ésa hormontermelést, segítik a méregtelenítést, így fokozzák a zsírégetést, általános erősítő hatást fejtenek ki a májra, hasznosak az utazási betegség és szédülés ellen. 

Csakra: Szívcsakra

 

Turmalinkvarc:  

Lelki és szellemi gyógyhatás:  A turmalinkvarc hatásos szellemi feszültség és kimerültség ellen. Tudatosítja az elfojtott agressziót és segít, hogy bánni tudjunk vele. 

Test:  A turmalinkvarcot használhatjuk ízületi gyulladások és kopás esetén. Azt mondják, hogy az öregedés folyamatát is lassítja. Alkohol problémákon is segíthet. 

Csakrái: Gyökércsakra, Koronacsakra

 

 

Türkíz:

Csillagjegyek:  Bika, Nyilas, Halak, Mérleg, Vízöntő

Lelki és szellemi gyógyhatás:  A türkíz segít elhatárolódni a lelki terhektől, megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmeket, a depressziót, óv a negatív energiáktól. Védőkő, segíthet lelkileg kiegyensúlyozottabbá válni. Romantikus szerelemre ösztönöz.

Test:   A torok csakra köve, ezért sokoldalúan használják a nyak, torok, és mellkasi problémák,beszédhibák kezelésére. Alkalmazzák még fogínygyulladás, fogínyvérzés, fogínysorvadás kezelésére. Hatással van az ízületekre, az izmokra, ínszalagproblémák ellen is.  Jó a szervezet savtalanításának is, diétánál, mozgásszervi betegségeknél, méregtelenítésnél, fájdalomcsillapításra és görcsoldásra.

Csakrái:  torokcsakra